ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ των Τούρκων: Ακόμη ένας γύρος τουρκικών υπερπτήσεων λίγα 24ωρα πριν από την επανεκκίνηση των ΜΟΕ… - EVOSMOS NEWS

Τελευταία νέα

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ των Τούρκων: Ακόμη ένας γύρος τουρκικών υπερπτήσεων λίγα 24ωρα πριν από την επανεκκίνηση των ΜΟΕ…

Σταθερά εμμένει η Τουρκία στην τακτική των υπερπτήσεων μαχητικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά…
Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο με τα τουρκικά μαχητικά να επιστρέφουν για νέο γύρο παραβιάσεων το απόγευμα, φτάνοντας τις 53! Συγκεκριμένα τουρκικά μαχητικά F-16 προχώρησαν σε νέες υπερπτήσεις στις 18:00, πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 17.500 και 19.000 πόδια αντίστοιχα.
Οι τουρκικές προκλήσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν το πρώτο ζεύγος μαχητικών, λίγο μετά τις 10, έκανε την εμφάνιση του στους ελληνικούς ουρανούς.
Η τουρκική παραβατική συμπεριφορά έγινε πιο έντονη τις πρώτες μεσημβρινές ώρες: στις 13:26, στις 13:29, στις 13:30 και στις 13:33 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στο Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκιούς στα 25.000 πόδια, ενώ στις 13:36, στις 13:37 και στις 13:39 το ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπέρπτηση στους Αρκιούς, τους Λειψούς και το Αγαθονήσι στα 9.000, 10.000 και 20.000 πόδια αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι οι αλλεπάλληλες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, γίνονται λίγα 24ωρα πριν την έλευση της επιτροπής Τούρκων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα. Οι Τούρκοι επιτελείς θα έχουν την επόμενη εβδομάδα συνεργασία με Έλληνες επιτελείς, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της διαδικασίας των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) προκειμένου να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο.
Την ανάγκη μείωσης της στρατιωτικής δραστηριότητας στο Αιγαίο επισήμαναν χθες στη συνάντηση τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλεςπηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του site μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη.

Post Top Ad

-->